Reparaties en bescherming

Of het nu gaat om een raam een deur of een kozijn, houtrot kan op vele manieren tevoorschijn komen. Slechte afdichting langs de beglazing en vocht zorgen voor houtrot van binnenuit. Onvoldoende verf en open staande verbindingen zorgen onder andere voor houtrot van buitenaf. Detailproblemen zoals te hoge bestrating, aluminium ventilatielatten of oneffenheden in het hout. Allemaal oorzaken van Houtrot.

Repareren: Goedkoper, sneller en milieuvriendelijker.

Wist u dat in de meeste gevallen 95% van het hout van een kozijn met houtrot nog in een goede staat verkeert? Zo'n gedeelte aangetast kozijn compleet vervangen klinkt niet alleen tegenstrijdig, maar is het ook. Wij repereren uw kozijnen met bijvoorbeeld Repair Care, dit is de oplossing voor definitieve reparatie, zonder kozijnvervanging.

Uw voordelen;
  • Met repararen bespaart u handenvol geld - tot wel 90% van de kosten bij vervanging.
  • Repararen veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging, waarbij kozijn en ruit verwijderd moeten worden. De werkzaamheden kunnen bovendien vanuit buiten uitgevoerd worden.
  • Bij reparatie is er de minste kans op beschadiging, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, etc.
  • Ook het vervangen van (enkel) glas hoeft geen reden te zijn om kozijnen te vervangen. Dat kan bijna in alle gevallen in het bestaande kozijn.
  • Tenslotte helpt u het milieu een handje door te kiezen voor reparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen het milieu zwaar belasten.